dijous, 26 de maig del 2011

Bons llibres a bons preus

Per prendre'ls a la maleta i que acompanyin el viatge, perquè substitueixin la migdiada, per llegir-los a la fresca les nits d'estiu...
A l'Odissea preparem les lectures més fresques per encarar l'arribada de la calor, i ho fem amb bons llibres a bons preus.

D'una banda hem seleccionat uns quants títols de primeres edicions rebaixades de preus. Això passa quan les editorials estan a punt de descatalogar uns quants títols i baixen el preu per liquidar els stocks que els hi queden. En aquest cas els llibres que hem triat són:

DONALD SASSON: Cultura. Editorial Crítica. 9,95 euros.
LUCIANO CANFORA: Exportar la libertad. Editorial Ariel. 5,95 euros.

A part d'aquesta tria de primeres edicions, disposem de les novetats que ofereixen els segells que publiquen en format butxaca. Labutxaca és qui ofereix un fons més gran en català, amb noves ofertes de llibres low cost. Se li suma la col·lecció de butxaca que aplega diverses editorials anomenada Portàtil (Xarxa de llibres), que començarà a arribar a les llibreries durant el mes de juny.
En castellà disposem de les habituals col·leccions de Booket, Debolsillo, Rocabolsillo i Anagrama.

dimecres, 18 de maig del 2011

El Premi el Lector de l'Odissea s'obre al món a través de les noves tecnologies

La tretzena edició del Premi el Lector de l'Odissea ha presentat aquest dilluns les novetats més destacades que se centren en l'obertura del premi "al món" a través de les noves tecnologies. Així ho ha explicat a Vilafranca del Penedès, Pep Font, coordinador de la secció 'Odissea al món' que té per objectiu que "qualsevol persona de qualsevol part del món" pugui participar en les tertúlies i donar la seva opinió respecte les obres que es presenten a concurs. Tot i que el projecte ja està desenvolupat, des de l'organització han expressat que aquest any serà "difícil" incorporar aquesta novetat al premi però han assenyalat que es faran proves per poder-ho introduir a l'edició següent.

dimecres, 11 de maig del 2011

Presentació del llibre Laberinto veneciano


La llibreria l’Odissea i l’editorial Candaya us conviden a la presentació del llibre

LABERINTO VENECIANO
    de Marina Gasparini Lagrange

El presentarà la catedràtica de filosofia Carme Gallego
i comptarem amb la presència de l’autora.

L'acte tindrà lloc a:
Llibreria l’Odissea, Font 26 (Vilafranca)
Dilluns 23 de maig de 2011, a les 20.15 h
.



Marina Gasparini, que viatjarà de Venècia a Catalunya per a presentar el seu llibre a Barcelona i a Vilafranca, comptarà amb una mestra de cerimònies excepcional: la professora de filosofia i col.laboradora de COM Ràdio, Carme Gallego, que va treballar durant 11 anys a l’IES Alt Penedès. Com la Marina, la Carme Gallego té una vinculació personal molt intensa amb Venècia i estem segurs que serà un acte inoblidable.


Laberinto veneciano és una invitació a descobrir la Venècia més misteriosa i secreta, aquella que viu darrere del Gran Canal i dels seus palaus. Marina Gasparini ens oferirà un itinerari fora de programa, que busca la bellesa del que és més petit i discret: el ressò de la campana Marangona, l’olor de las algues marines quan es gelen, una capelleta amb una verge de cabells impossibles, el lleó alat de Sant Marc... Es tracta d’un viatge per la Venècia més interior que ens proposa també l’apropament a alguns dels quadres, gravats i escultures que trobarem en aquesta ciutat d’imatges -las Carceri de Piranesi, “Orfeu i Eurídice” de Canova, “El jove de l’Accademia” de Lorenzo Lotto...- i la mirada d’alguns visitants que, como Joseph Brodsky, Marcel Proust o María Zambrano, van recórrer i pensar la ciutat dels carrers d’aigua... Tot això converteix Laberinto veneciano en un singular llibre de viatges on, a la manera de mestres com Claudio Magris o Cees Nooteboom, els espais s’interioritzen i es converteixen en “paisatges de l´ànima”, per adquirir a la fi sentit en les sensacions i reflexions d’aquell que els recorre i contempla.

De Laberinto veneciano la crítica ha dit:

“Laberinto veneciano es un lugar en el alma de Marina Gasparini Lagrange. Ensayos que aproximan al ser, a veces abierto y a veces cerrado, que es Venecia. En cierto modo, un relato de apropiación de la ciudad. Un transcurrir por la Venecia interior, cuando sus calles se quedan solas”. Nelson Rivera, director de Papel Literario, Suplement Cultural de El Nacional de Venezuela.


“Al igual que Goethe, tampoco se extiende en descripciones Marina Gasparini en su Laberinto veneciano (Candaya). Prefiere hablarnos de la prisiones y ruinas de Piranesi; del oscurecimiento de la paleta de Tiziano, de Lorenzo Lotto “la flor más bella del Renacimiento” (...). Pero de vez en cuando, entre las páginas de sabia divagación, nos permite acompañarla en sus paseos. Una noche de verano se pierde por callejones y sotoportegui...”. José Luis García Martín, ABCD (Suplement Cultural del diario ABC).

En https://webmail.e.telefonica.net/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://www.candaya.com/laberintoveneciano.htm podeu consultar algunes de les notícies, comentaris i entrevistes que han anat apareixent als mitjans.

Us hi esperem.