dilluns, 27 de juny del 2011

Vénen les Veus Paral·leles

Poesia romanesa i catalana aquest diumenge 3 de juliol a les 8 de vespre al Claustre de Sant Francesc

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Llibreria l’Odissea conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes organitza, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i l’Instituto Cultural Rumano, una nova edició de l’espectacle anual de poesia “Veus paral·leles”

Diumenge 3 de juliol a les 8 del vespre al Claustre de Sant Francesc tindrà lloc la 9a edició del programa “Veus paral·leles”, un projecte concebut, coordinat i dirigit per Albert Mestres i Sofia Fonseca i acollit per la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, on quatre poetes de parla catalana i quatre d’una altra cultura reciten conjuntament la seva poesia.

Enguany, els poetes convidats són de llengua romanesa i són Ion Cristofor, Letiţia Ilea, Oana Cătălina Ninu i Aurel Pantea. Compartiran la seva poesia amb els catalans Miquel Desclot, Christelle Enguix, Maria Antònia Massanet i Marc Romera. La gira els portarà a les ciutats de Tarragona, Vilafranca del Penedès, València, Búger, Palma de Mallorca, Badalona i Barcelona.

L’espectacle consisteix, a partir de d’una selecció de textos que fan els mateixos poetes, en un recital basat en un petit guió i una mínima posada en escena. Els poetes reciten la seva poesia i l’actriu Mireia Chalamanch recita la traducció de la que no és en llengua catalana.

“Veus paral·leles” pretén descobrir mons poètics i cultures que no ens arriben i alhora posar en contacte la nostra poesia amb la dels poetes de diferents cultures. Per aquest motiu es prioritzen o bé les llengües minoritàries o “invisibles” o bé aquelles veus per a les quals és més difícil fer-se sentir com les de les dones poetes.

L’activitat també
té la vocació de donar a conèixer obres literàries d’autors catalans i de poetes d’altres tradicions. Però l’activitat també té un vessant de dignificació de l’ofici de poeta i estableix contactes humans entre els participants que a la llarga poden desembocar en nous projectes o col·laboracions.

Des dels seus inicis Vilafranca ha acollit aquest interessant recital poètic i enguany serà la tercera edició que l’espectacle tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc dins el cicle Paraules al Claustre.

dilluns, 20 de juny del 2011

Presentació del conte "Tu, jo i el pit" a l'Odissea

El proper dijous 7 de juliol a un quart de nou del vespre a la llibreria Odissea es farà la presentació del conte "Tu, jo i el pit". L'acte de presentació serà encapçalat per la Sussi Huguet, llevadora del CAP i membre del Comitè de Lactància de l'Alt Penedès. A continuació intervindran la autora del conte, la vilafranquina Mònica Calaf, i el seu i l·lustrador, el munienc Mikel Fuentes.
"Tu, jo i el pit" és el conte guanyador de la IIIa edició del Concurs de Contes Il·lustrats sobre Lactància i Criança organitzat per la Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna.
És un conte dins d’un conte que explica el recorregut que fan una mare i un fill a través de la vivència positiva de la seva lactància. Pel camí expliquen moments i experiències vitals com el naixement, el son, la lactància a diferents llocs i diferents moments de la vida de la família, la participació del pare, el contacte amb altres mares, els aliments complementaris i el deslletament.
"Tu, jo i el pit" ha estat publicat en català/castellà per l'editorial Ob-Stare i en francès per l'editorial "Editions du Hêtre". El próxim setembre sortirà publicat també en anglès per l'editorial "Pinter and Martin".

dimarts, 14 de juny del 2011

Els orígens dels castells a Vilafranca

Tot just una setmana després d'haver vist la llum, el llibre Cent anys de castells (1876-1976), ha estat un dels més venuts a la llibreria. Publicat per l'editorial Andana, s'hi traça un acurat recorregut pels orígens del fet casteller a Vilafranca a través de la família Cusiné.
Aquesta n'és la sinopsi:

dimecres, 1 de juny del 2011

Les llibreries del territori


Compartim un article publicat al Punt, on es parla de les llibreries locals i de Bestiari.