dilluns, 11 de juliol del 2011

Juan Villoro a Vilafranca del Penedès

L'escriptor mexicà visitarà el proper dimecres 20 de juliol la capital del Penedès 
per presentar el seu darrer llibre


L'Escorxador de Vilafranca acollirà la presentació del darrer llibre de Juan Villoro, 8.8: El miedo en el espejo. Una crónica del terremoto en Chile. L'acte tindrà lloc el proper dimecres 20 de juliol a les 21:30 hores. 
Vilafranca és un dels quatre escenaris de tot l'estat que Juan Villoro ha escollit per presentar el seu llibre, i tenim la possibilitat, doncs, d'assistir a un esdeveniment literari de gran importància.  L'escriptor i crític literari Jordi Llavina serà l'encarregat de presentar-nos el el nou llibre i endinsar-nos en l'univers literari de Juan Villoro. I de la mà de l'editorial Candaya i la llibreria l'Odissea, l'autor oferirà una síntesi del seu nou llibre en un acte obert a tothom.


8.8: El miedo en el espejo és una crònica personal, que camina entre el periodisme i la literatura, on l'autor narra els successos i les impresions viscudes en primera persona la matinada del 27 de febrer de 2010, quan la terra es va començar a moure fins a arribar als 8.8 graus en l'escala de Richter.
Des de les intuïcions dels dies previs fins a les conseqüències, els records i les sensacions del mateix dia i posteriors, Villoro esdevé testimoni particular dels successos des d'un hotel de Santiago de Xile. L'experiència acumulada pel fet d'haver viscut també el terratrèmol de Mèxic de 1985 permet a l'autor reviure reaccions i reconsiderar-les, fixant-se tant en les actituds que genera una catàstrofe d'aquestes característiques: pensant en el progrés, la globalització, els gratacels, les conseqüències psicològiques... Tot un inventari de tremolors. Parla dels abismes, de les incerteses i la feblesa d'un mateix sobre la superfície de la Terra, fins a assaborir "el sabor de la muerte", "el miedo en el espejo".

Juan Villoro va néixer a Mèxic l'any 1956 i és una de les veus principals de la literatura llatinoamericana actual. Ha publicat les noveles El disparo de argón, Materia dispuesta, y El Testigo (Premi Herralde), contes, obres de teatre, cròniques, entre les quals cal destacar Dios es redondo (que va rebre el Premi Internacional Vázquez Montalbán de periodisme esportiu), assajos i varis llibres de literatura infantil i juvenil. 
Ha estat periodista, col·laborant en els diaris La jornada (del qual va dirigir el suplement cultural), Reforma, El País, El Periódico de Catalunya, Letras Libres, Granta... Així mateix, ha estat professor de literatura a la UNAM, a Yale i la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada