dilluns, 27 de juny del 2011

Vénen les Veus Paral·leles

Poesia romanesa i catalana aquest diumenge 3 de juliol a les 8 de vespre al Claustre de Sant Francesc

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i la Llibreria l’Odissea conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes organitza, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i l’Instituto Cultural Rumano, una nova edició de l’espectacle anual de poesia “Veus paral·leles”

Diumenge 3 de juliol a les 8 del vespre al Claustre de Sant Francesc tindrà lloc la 9a edició del programa “Veus paral·leles”, un projecte concebut, coordinat i dirigit per Albert Mestres i Sofia Fonseca i acollit per la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, on quatre poetes de parla catalana i quatre d’una altra cultura reciten conjuntament la seva poesia.

Enguany, els poetes convidats són de llengua romanesa i són Ion Cristofor, Letiţia Ilea, Oana Cătălina Ninu i Aurel Pantea. Compartiran la seva poesia amb els catalans Miquel Desclot, Christelle Enguix, Maria Antònia Massanet i Marc Romera. La gira els portarà a les ciutats de Tarragona, Vilafranca del Penedès, València, Búger, Palma de Mallorca, Badalona i Barcelona.

L’espectacle consisteix, a partir de d’una selecció de textos que fan els mateixos poetes, en un recital basat en un petit guió i una mínima posada en escena. Els poetes reciten la seva poesia i l’actriu Mireia Chalamanch recita la traducció de la que no és en llengua catalana.

“Veus paral·leles” pretén descobrir mons poètics i cultures que no ens arriben i alhora posar en contacte la nostra poesia amb la dels poetes de diferents cultures. Per aquest motiu es prioritzen o bé les llengües minoritàries o “invisibles” o bé aquelles veus per a les quals és més difícil fer-se sentir com les de les dones poetes.

L’activitat també
té la vocació de donar a conèixer obres literàries d’autors catalans i de poetes d’altres tradicions. Però l’activitat també té un vessant de dignificació de l’ofici de poeta i estableix contactes humans entre els participants que a la llarga poden desembocar en nous projectes o col·laboracions.

Des dels seus inicis Vilafranca ha acollit aquest interessant recital poètic i enguany serà la tercera edició que l’espectacle tindrà lloc al Claustre de Sant Francesc dins el cicle Paraules al Claustre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada